Stoppa Bojkott

NADIYA AL-NOOR

Utdrag från det öppna brevet 1/7 där huvudpunkterna är att terror inte är motstånd utan ett oförsvarbart brott och att antisemitismen plågar det muslimska samfundet:

Medan miljontals barn steg upp från sin säng på morgonen den 30 juni, 2016, glada för sitt sommarlov, gjorde ett barn inte det. En ung israelisk flicka, 13-åriga Ariel Hallel Yaffe, mördades brutalt i sin egen säng av en 17-årig palestinsk terrorist. Han bröt sig in i hennes hus och högg henne till döds. Ytterligare ett liv förlorat i meningslöst våld. En annan stackars själ tas för tidigt från denna värld. Men några muslimer i världen kommer att sörja hennes död eftersom Hallel var en israelisk judinna.

Jag är muslim, och jag vet att när det kommer till palestinsk terrorism är många muslimer hycklare. Jag har sett med egna ögon den obekymrade, destruktiva antisemitismen som plågar det muslimska samfundet. Jag har hört det från munnen av våra religiösa ledare, från våra politiker och även från vår annars fredliga, liberala muslimska aktivister. Jag har sett med skräckfyllda ögon desperata försök att rättfärdiga palestinsk terrorism från personer som jag tidigare respekterade. Varför? Varför fördömer vi alla andra typer av terrorism men böjer tillbaka för att legitimera våld mot israeliska judar?

Vi skyller det på “sionism”. Vi skyller det på “ockupation”. Vi skyller det på “apartheid”. Vi varvar upp med de trötta, antisemitiska lögnerna som matas till oss av Al-Jazeera: “Israeler stängde av vattenförsörjningen!” “Israel kommer att förstöra Al-Aqsa moskén.” Vi är inte ens beredda att erkänna att Israel är ett land. Vi kallar det “Palestina.” Vi vägrar att kalla våld mot israeler för “terrorism” och vi skriker hycklande “Motstånd är inte ett brott!”

Att knivhugga gravida kvinnor i magen är inte “motstånd.” Att skjuta folk på ett café är inte “motstånd”. Att med din din bil köra på fotgängare är inte “motstånd.” Att bomba en buss är inte “motstånd.” Att bryta sig in i en kvinnas hem och mörda henne framför hennes barn är inte “motstånd”. Och hugga en liten flicka till döds på en plats där hon skulle vara säker är verkligen inte “motstånd”. Terrorism är inte motstånd. Terrorism är ett omotiverat brott.

Naturligtvis måste vi fördöma fall där orättvisor begås av den israeliska regeringen eller någon annan regering eller myndighet av något slag. Naturligtvis måste vi bekräfta rätt till liv för palestinierna men ett liv är inte värt mer än ett annat. En förlorat israeliskt liv är lika stort som ett palestinskt. Tragedi är ingen tävling. Vi måste sörja för båda och kämpa för att förhindra förlusten av båda. Vi måste fördöma all terrorism. Vi får inte stå tillbaka för att försöka rättfärdiga det. Vi får inte skylla på oskyldiga människor för att bli slaktade eller motivera terroristers attacker som slaktar dem. Om vi rättfärdigar terrordåd är det en indikation på att vi inte tror på fred.

När du gör ursäkter för terror så stödjer du terrorism. Punkt. Tills dess att vi står emot terrorism i alla dess former, mot alla terroristers motiv, är vi muslimer hycklare. Allah älskar inte hycklare.

Världen förlorade en vacker liten flicka i torsdags. Vi får inte låta Hallels död ignoreras. Vi måste kämpa mot antisemitism i alla dess former och mot det innefattar att bekämpa palestinsk terrorism. Det var en hemsk tragedi och vi måste arbeta för att förhindra att det händer någon annans barn. För att citera min iransk-amerikanske vän Afshine Emrani: “Käre G-d. Hjälp oss. Vi är inte tänkta att säga Kaddish för en Bat mitzva flicka.”

Originally Published in English in The Times of Israel

Advertisements